Vi köper dina stockar

Publicerad 10 december 2021

Vi köper träd på rot och redan fällda stockar

Kanske har du hamnat här på vår hemsida efter att ha googlat – du kanske är skogsägare, är ansvarig för parker och skog på slott, herresäten eller en kommun eller är ägare till en trädgård som har ett par fina ekar eller något annat fint träd – så som alm, ask, lönn, poppel, fura – som du av någon anledning vill ta ner – då har du hamnat helt rätt.

Vi köper dina stockar och åker regelbundet runt med timmerbil och hämtar. Vi kommer alltid till dej först och tittar på stockarna och pratar mer om hur vi bäst går vidare för att affären skall bli så bra som möjligt för oss båda.

Vi tycker att det är så roligt att åka runt och titta på träd på rot och redan fällda stockar. När vi kommit överens med markägaren om pris och hur vi bäst transporterar så ”bankar” vi in brickor i stocken med vårt namn och ett unikt nummer så att vi kan följa stocken ända från skogen tills dess att vi säljer en sågad bit ädelträ. 

Vi tar sedan hem stockarna till oss på sågen där de först får vila utomhus i friska vindar innan vi tar in dem i hallen där vi har bandsågen och sågar till brädor och plank.

Vi sågar alla stockar så att vi får ut så mycket användbart massivträ som möjligt. Eftersom båtvirke är något som ligger oss extra varm om hjärtat så tittar vi på alla stockar och ser vilka ämnen till båtbyggeri och skeppsbyggeri som det kan kan vara möjligt att få ut.

Vi sågar inte plank och brädor av hela stocken om den ser ut att passa bra till spant, stäv, roder, köl, akterstäv eller annat virke till träbåtbyggeri. Då sågar vi alltid om stocken till rejäla ämnen, träbjälkar som sedan sågas om efter de mallar båtbyggarna har med när de kommer till oss på sågen. Hör gärna av dej, skriv ett meddelande via formuläret eller slå en pling. Inget träd är för stort eller för litet, för långt eller för kort, vi älskar alla träd – spikraka som en flaggstång eller svängiga som en boomerang och allt däremellan – alla träd har en plats hos oss på sågen

Med Vänlig Hälsning,

Gänget på Werner Abrahamsson Trävaruaffär

vi köper dina stockar
vi köper dina stockar

Du kanske vill läsa

Svensk Ek

Svensk Ek

Svensk Ek heter egentligen "Quercus Robur" eller "Quercus Petraea" beroende på vilken man syftar på. "robur" står för...

Sipo Mahogny

Sipo Mahogny

Sipo Mahogny går oftast under namnet Mahogny när vi pratar om den till vardags. Sipo växer över stora delar av...

Ek Europeisk

Ek Europeisk

Mars är sannerligen en lurig månad, ena dagen sitter vi allihop i skjortärmarna och lutar oss mot söderväggen där det...