Vinkällare

Publicerad 6 december 2021

Vi tror och hoppas att ni vet att ingen  förfrågan är för stor och ingen är för liten. vi värderar alla mejl, DM och telefonsamtal lika högt men allra roligast är det förstås när ni kommer och besöker oss på sågen. Hos oss får ni gärna bläddra i virkeshögarna och välja ut de plank som passar er bäst.

Vi gillar verkligen att få visa er kunder runt på gärdena där vi förvarar det lufttorkade virket som lämpar sej väl till blandannat båtbyggeri, skeppsbyggeri och renovering av träskutor och träbåtar. Ute på gärdena ligger det mycket massivträ som bara väntar på att få bli kölar, bordläggning, däck, roder, mastämne och däcksbalkar … vi sågar dagarna i ända för att alltid ha välfyllt lager till er som arbetar med båtbyggeri. Virket lämpar sej även väl till konstruktioner vid husbyggnation och renovering av gamla hus, exempelvis slott och kvarnar som ofta kräver ädelträ i specialdimensioner.

Inne i de varma hallarna har vi gott om möbeltorrt ädelträ som lämpar sej till blandannat möbelsnickeri, finsnickeri och inredning. På bilden visar vi en bred lufttorkad ekplanka som vi sålt till ett snickeri som i sin tur förädlat den till bänkskiva i en vinkällare.

Eken var frodvuxen och därmed unik i sitt slag, den hade vuxit i en dikesgren och alltid stått med fötterna i vatten vilket gjort att den skjutit ut många skott och blivit charmigt rörig i strukturen – med varsam bearbetning, hyvling, slipning och sedan hårdvaxolja har ekplankan verkligen kommit till sin rätt i den vackra vinkällaren.

Vi sätter en ära i att alltid finns rätt sorts ädelträ och rätt planka eller bräda till just ditt projekt.

Skriv gärna ett meddelande och berätta om det är något särskilt du är intresserad av – vi levererar till hela vida världen, antingen med hjälp av ett fraktbolag eller vid mindre leveranser – med vår egen lilla bil.

Kommer du till oss på sågen så hjälper vi dej såklart att lasta på det du köper.

Med Vänlig Hälsning,

Gänget På ABWA.

Du kanske vill läsa

Amerikansk Lönn

Amerikansk Lönn

Amerikansk Lönn Amerikansk Lönn heter "Acer Saccharum" på latin, men går under namnet Lönn när vi pratar om den till...

Amerikansk Valnöt

Amerikansk Valnöt

Amerikansk Valnöt Amerikansk Valnöt heter "Juglans Nigra" på latin, men går vanligtvis under handelsnamnet American...

Gitarrbyggare

Gitarrbyggare

Till vår stora glädje har allt fler av norra Europas gitarrbyggare hittat till oss. Vi har blandannat mahogny som...