Bohuslänsk Ek

Publicerad 3 februari 2022

 Bohuslänsk Ek.

Februari och snö, frostigt vackert men ruskigt halt på vägarna – livet rullar på som vanligt hos oss på sågen. Vi sågar plank och bjälkar nästan varje dag och de dagar vi inte sågar så är vi på den stora öppna golvytan intill sågen och staplar och ströar plank. Vi tar ur eller lägger in i ångtorken, mäter upp virke, paketerar och skickar iväg leveranser till möbelsnickerier, finsnickerier, båtbyggerier eller någon privatkund. 

Vi är så glada att många av er som läser här på bloggen klickar på ikonen:kontakta oss och skriver ett meddelande till oss med förfrågan på ädelträ. Det är ju ganska fiffigt med hemsida och sociala medier ändå. 

Mejla oss gärna eller slå en pling, och om du bor nära så kom och besök oss så visar vi vad vi har för ädelträ att erbjuda till dej och ditt projekt. Hos oss är ingen förfrågan för liten eller för stor. 

Idag sågar vi bohuslänsk ek i längder upp till fjorton meter, bredd 50-80 centimeter och tjocklek 2”, 3” och 4”, vi är många som arbetar tillsammans idag så vi staplar och ströar direkt och kör ut virket på gärdet så att de får ligga ute och lufttorka. 

Just de här långa planken kommer troligtvis bli bordläggning i någon träskuta eller list i ett hem hos någon som inte vill ha en skarv. De kan också bli långbord, tänk vilken dröm med ett fjorton meter långt matbord som bara blir vackrare med åren, där alla alltid får plats. 

Vi ser fram emot att höra av dej. Ja, just du – du som läser detta nu, vad drömmer du om att skapa med ädelträ? Skriv till oss och berätta, så talar vi om vad vi har för massivträ som passar dej och ditt skapande. 

Här nedan kommer en bild från sågen.

Hälsning från oss på Sågen.

Du kanske vill läsa

Ek Europeisk

Ek Europeisk

Mars är sannerligen en lurig månad, ena dagen sitter vi allihop i skjortärmarna och lutar oss mot söderväggen där det...

Amerikansk Lönn

Amerikansk Lönn

Amerikansk Lönn Amerikansk Lönn heter "Acer Saccharum" på latin, men går under namnet Lönn när vi pratar om den till...

Amerikansk Valnöt

Amerikansk Valnöt

Amerikansk Valnöt Amerikansk Valnöt heter "Juglans Nigra" på latin, men går vanligtvis under handelsnamnet American...