Skoknytarbänk på Åbyholms gård

Publicerad 25 juni 2021

Ibland plingar telefonen till och vi får ett mess från någon av er – vi hejdar oss mitt i något, klickar fram bilden, bläddrar, läser, visar varandra och känner oss så stolta över allt det ni kunder skapar av vårt massivträ.

TACK till var och en av er kunder som skickar fotografier från plankornas nya liv … vi inspireras, delar inspirationen vidare och framförallt så blir vi glada över att se vad ni skapar.

Titta vad våra nyfunna vänner på Åbyholms gård har byggt av ekplank från oss. En SKOKNYTARBÄNK. Som kanske också kan kallas dricka-morgonkaffe-bänk, sitta-och-filosofera-bänk, tupplurs-bänk … och ni vet – det allra bästa; den håller i HUNDRA år och blir bara vackrare med åren. Varsamt hyvlad, slipad och sedan oljad rikligt för att få den fina ytan och glansen.

Jag skulle vilja komma hem till er på Åbyholm och sitta på bänken och prata med er om alla era härliga planer och sen få vara en liten snäll fluga på väggen i snickeriet och få se allt det fina ni bygger av eken ni köpt av oss. Att det skall bli köksbord och köksbänk och odlingslådor vet vi redan och vi är säkra på att ni med er förmåga att skapa och snickra kommer göra massa andra roliga saker, vi ser fram emot att få visa det här på bloggen.

Du kanske vill läsa

Svensk Ek

Svensk Ek

Svensk Ek heter egentligen "Quercus Robur" eller "Quercus Petraea" beroende på vilken man syftar på. "robur" står för...

Sipo Mahogny

Sipo Mahogny

Sipo Mahogny går oftast under namnet Mahogny när vi pratar om den till vardags. Sipo växer över stora delar av...

Ek Europeisk

Ek Europeisk

Mars är sannerligen en lurig månad, ena dagen sitter vi allihop i skjortärmarna och lutar oss mot söderväggen där det...