Långa, starka ekreglar

Publicerad 2 juli 2021

De är så långa så mitt måttband räcker inte till och det är ändå sex meter långt.
Vi har många sådana här på lager, skriv gärna ett mejl så snackar vi mer.

Vad skulle du vilja bygga av sådana här rejäla bitar i ek?

Jag skulle vilja bygga en pergola där två av väggarna skulle vara av sådana här bjälkar, staplade på höjd med förföriskt vackra, svarvade distanser emellan så att det blir luftigt, men ändå ger skugga en varm dag i augusti och läar för nordanvinden den dag som den drar fram …

Utekök, matbord, soffa och solbädd skulle också byggas i ”fyrkantig” ek … jag skulle vilja bygga pergolan där solen alltid skiner i vår trädgård, invid björnbärssnåren, där gärdesgården ringlar sej fram – jag skulle sätta igång och bygga det lilla paradiset idag om jag bara var lite starkare, kunde backa med släpkärra och visste hur jag skulle få dem att ligga rakt på backen.

Kan ni också se drömmen framför er? En sommarkväll, doften av grill, vänner, sorl, prat, skratt, stora rislampor som ger ett varmt sken i augustikvällen, humle och murgröna som klänger precis lagom mycket på spaljén, mängder av kuddar i olika färger och mönster som trots olikheterna matchar varandra på ett utsökt vis ligger i en salig röra på träsofforna där det alltid finns plats för alla och sofforna är klädda i kraftigt tyg som tål regn för det regnar ju ibland men inte gör det så mycket för jag har spänt ett stort segel över pergolan i ädelträ och lärt mej trä tråden i min mammas Husqvarna symaskin från 1976 (utan att svära en enda gång) så jag kan sy kuddar i segeltyg och lapptäcken av gamla badrockar som bär minnen av salta bad och solvarma bryggor och doften av saltvattentvål. Vilken härlig dröm va!

Välkommen till oss om du vill bygg rum i trädgården, pergola, uterum, veranda eller altan. Vi har schysst virke som är snällt mot både kropp och knopp. Känsla och förnuft.

Du kanske vill läsa

Bohuslänsk Ek

Bohuslänsk Ek

 Bohuslänsk Ek. Februari och snö, frostigt vackert men ruskigt halt på vägarna - livet rullar på som vanligt hos...

Vi köper dina stockar

Vi köper träd på rot och redan fällda stockar Kanske har du hamnat här på vår hemsida efter att ha googlat - du kanske...

Vinkällare

Vi tror och hoppas att ni vet att ingen  förfrågan är för stor och ingen är för liten. vi värderar alla mejl, DM...