Fantastiska träd …

Publicerad 28 oktober 2021

Skogen är fantastisk – det finns lika många olika sorters former, attityder och utseende på träd som det finns på oss människor. Det finns kaxiga ekar, stillsamma ekar och ekar som ser ut som de flesta andra ekar.

Om du sätter dej på ett torg med en kaffe och tittar på alla som går förbi så kommer du se stora, små, korta, långa, tjocka, smala, rakryggade, krokiga människor och precis samma är det om du sätter dej på ett berg i skogen och tittar på alla träd – ingen är den andra lik – alla är unika och vi tycker att det är det som gör sågandet så roligt, alla träd är lika spännande att få ta hand om och förädla till sågade, torkade plank.

Här är en grov ekstock med två sammanvuxna grenar som kom till oss på sågen för ett par år sedan, då den sågats ner på en lantgård i närheten för att ge plats åt en utbyggnad. Den har legat ute i de friska vindarna och fått chilla ett tag och är nu redo för att sågas till slabs i bredder upp till 120 centimeter.

Vi har gott om slabs i ek och andra ädelträ så som poppel, ask, alm, lönn med mera som ligger färdiga på lagerhyllan för leverans – kanske till just dej – JA – du som läser detta nu och drömmer om att bygga ett matbord eller en sänggavel eller någonting annat i massivträ som håller i flera hundra år.

Välkommen med din förfrågan.

Du kanske vill läsa

Amerikansk Lönn

Amerikansk Lönn

Amerikansk Lönn Amerikansk Lönn heter "Acer Saccharum" på latin, men går under namnet Lönn när vi pratar om den till...

Amerikansk Valnöt

Amerikansk Valnöt

Amerikansk Valnöt Amerikansk Valnöt heter "Juglans Nigra" på latin, men går vanligtvis under handelsnamnet American...

Gitarrbyggare

Gitarrbyggare

Till vår stora glädje har allt fler av norra Europas gitarrbyggare hittat till oss. Vi har blandannat mahogny som...