Massivträ

Publicerad 17 november 2021

  • Att få igång en blogg kan vara ganska klurigt men vi kämpar på och försöker få ihop texter och bilder lite då och då, allt för att mata Google med tillräckligt många ord för att hamna högt i just din söklista …Vi vill nämligen att just du (och du och du och du, föreställ er hur jag pekar) kan läsa om oss på sågen och veta att hos oss kan du köpa allt från en enda planka till många kubik. 
  •  
  • Vi tillhandahåller virke i allt från specialdimensioner till vanliga brädor. Ädelträ så som ek, fura och mahogny till inredning i båtar, nybyggnation och renovering av skutor och träbåtar. Möbelvirke till inredning och möbelsnickeri. Och allt däremellan! 
  •  
  • Vårt viktigaste uppdrag är att hitta rätt ädelträ till just dej och ditt projekt. 
  •  
  • Vi har miljoner saker att berätta om och vi har tusentals bilder att visa –  bilder på vårt arbete vid bandsågen, hur vi ägnar dagarna åt att såga ädelträ i alla tänkbara dimensioner. Bilder på timmerbilen, när vi susar runt på vägarna och hämtar rundstockar som vi valt ut på rot. Stockar som vi sedan tar hem till sågen och sågar till plank, brädor och bjälkar. 
  •  
  • Jag tycker om att skriva och vill dela med mej av allt vi gör och det här får väl ses som en försiktig liten början på en blogg.

Bilderna idag visar ek som vi valt ut på rot i Bayern och sedan sågat och ångtorkat

hemma på sågen. Eken har stående växtrar och lugn struktur och klassas som extra prima kvalité.

Hör gärna av dej! Det är enkelt att skriva ett mejl via kontaktformuläret eller ringa oss – vi svarar i telefon hela dagarna och berättar gärna mer om vilket ädelträ vi kan erbjuda till ditt projekt. Har du möjlighet så är du varmt välkommen att besöka oss på sågen, vi visar dej gärna runt – bor du en bit bort så kan vi visa dej virket digitalt och leverera med vår egen lilla turbil eller med någon av fraktkedjorna som vi samarbetar med.

Vänliga Hälsningar

Stina

Du kanske vill läsa

Skeppsbyggnadsvirke

Vi har traditionellt sett jobbat allra mest med virke till båtbyggeri, skutor, skepp, träbåtar och båtinredning och...

mahognystock

Nu har vi fått in ännu fler mahognystockar som vi skall såga till allt från möbelvirke till båtvirke, så som inredning...

Fantastiska träd …

Skogen är fantastisk - det finns lika många olika sorters former, attityder och utseende på träd som det finns på oss...