Europeisk Ek

Publicerad 28 oktober 2021

Idag har vi tagit fram en Ekstock i fin möbelkvalité ur ångtorken. Ekstocken är utvald av oss i Tyskland där vi har köpt virke sedan mitten av förra seklet. Skogen gallras alltid varsamt med respekt och omtanke om skog och miljö.

Vi tillhandahåller allt från den finaste möbelkvalité med stående växtrar och lugn, stillsam struktur till enkla, entumsbrädor i rustik kvalité med kvist och livlighet och givetvis allt däremellan – Långa, korta, breda, smala plank i alla tänkbara kvalitéer.

Traditionellt sett har vi jobbat allra mest med ek och annat ädelträ till båtbyggeri, såsom spant, bordläggning, kölar, bottenstockar, mastämnen, däck och båtinredning, vilket kräver fin kvalité och långa längder – vi fortsätter vårt goda samarbete med båttillverkare men välkomnar också gärna nya kunder som renoverar båtar, bygger båtar och även andra verksamheter som möbelsnickerier, finsnickare, fabriker som bygger möbler och privatpersoner som vill köpa plank. Vi har plank som passar till allt och alla.

Varmt välkommen med din förfrågan.

Ek i finaste möbelkvalité
4.70 meter lång, 65 cm bred
Sågad 28 mm,
torkad till 8%

Du kanske vill läsa

Svensk Ek

Svensk Ek

Svensk Ek heter egentligen "Quercus Robur" eller "Quercus Petraea" beroende på vilken man syftar på. "robur" står för...

Sipo Mahogny

Sipo Mahogny

Sipo Mahogny går oftast under namnet Mahogny när vi pratar om den till vardags. Sipo växer över stora delar av...

Ek Europeisk

Ek Europeisk

Mars är sannerligen en lurig månad, ena dagen sitter vi allihop i skjortärmarna och lutar oss mot söderväggen där det...