Europeisk Ek

Publicerad 28 oktober 2021

Idag har vi tagit fram en Ekstock i fin möbelkvalité ur ångtorken. Ekstocken är utvald av oss i Tyskland där vi har köpt virke sedan mitten av förra seklet. Skogen gallras alltid varsamt med respekt och omtanke om skog och miljö.

Vi tillhandahåller allt från den finaste möbelkvalité med stående växtrar och lugn, stillsam struktur till enkla, entumsbrädor i rustik kvalité med kvist och livlighet och givetvis allt däremellan – Långa, korta, breda, smala plank i alla tänkbara kvalitéer.

Traditionellt sett har vi jobbat allra mest med ek och annat ädelträ till båtbyggeri, såsom spant, bordläggning, kölar, bottenstockar, mastämnen, däck och båtinredning, vilket kräver fin kvalité och långa längder – vi fortsätter vårt goda samarbete med båttillverkare men välkomnar också gärna nya kunder som renoverar båtar, bygger båtar och även andra verksamheter som möbelsnickerier, finsnickare, fabriker som bygger möbler och privatpersoner som vill köpa plank. Vi har plank som passar till allt och alla.

Varmt välkommen med din förfrågan.

Ek i finaste möbelkvalité
4.70 meter lång, 65 cm bred
Sågad 28 mm,
torkad till 8%

Du kanske vill läsa

Bohuslänsk Ek

Bohuslänsk Ek

 Bohuslänsk Ek. Februari och snö, frostigt vackert men ruskigt halt på vägarna - livet rullar på som vanligt hos...

Vi köper dina stockar

Vi köper träd på rot och redan fällda stockar Kanske har du hamnat här på vår hemsida efter att ha googlat - du kanske...

Vinkällare

Vi tror och hoppas att ni vet att ingen  förfrågan är för stor och ingen är för liten. vi värderar alla mejl, DM...