Gitarrbyggare

Publicerad 23 september 2022

Till vår stora glädje har allt fler av norra Europas gitarrbyggare hittat till oss. Vi har blandannat mahogny som lämpar sej väl till gitarrbyggare och andra instrumentbyggare.

Hos oss får du själv välja ut plank, vi bläddrar gärna igenom högar med plank och skivor tills du hittar den planka som du tycker bäst om, med rätt struktur – livlig eller stillsam – flammig eller rakuxen. Alla gillar olika och vi har gott om variation och alternativ.

Vi säljer till både företagare och privatpersoner och om du kommer från något av våra grannländer hjälper vi till med de papper som du behöver för att ta dej genom tullen till exempelvis Norge, Danmark eller Tyskland.

Hos oss säljer vi allt från en planka till flera kubik och naturligtvis hjälper vi gärna till med leveransen om du inte har möjlighet att ta med dej ädelträt själv.

Vi skulle sannerligen inte vinna en tävling i flitighet att blogga, nu var det länge sedan vi bloggade trots att det står på vår to-do-list varje vecka. Tänk att det skall vara så klurigt med bilder som blir för stora eller för små eller gryniga och texter som skall vara på ett visst sätt för att behaga Google och hamna högst på just din söklista.

Allt vi vill med bloggen är ju att berätta om våra härliga dagar här på vårt lilla sågverk in the middle of Bohuslän, så nu rafsar vi ihop några ord och berättar att vi jobbar på som vanligt varje dag och håller öppet för bokade besök alla dagar i veckan.

Slå gärna en pling så avtalar vi en dag då vi kan visa dej vad vi kan erbjuda för ädelträ till dej och ditt båtbyggeri, möbelsnickeri eller till dig som är gitarrbyggare.

Kanske drömmer du om att bygga ett eget matbord? Du kanske inte har ett snickeri, knappt några verktyg alls – men stora drömmar om ett fantastiskt matbord att samla alla du älskar runt – kom till oss och börja med att känna och se och prata om plank och brädor. Vi samarbetar med ett finsnickeri som kan hjälpa dej igång med byggandet – men det mesta fixar du själv. Man kommer långt med en handhyvel, såg från stora kedjan som börjar på ”bau”, slippapper, hårdvaxolja och ett jävlaranamma. Hör av dej om du vill ha inspirationsbilder från våra kunder som byggt egna bord.

Bandsågen är igång nästan varje dag, några av oss sågar medan andra mäter upp massivträ, fyller ångtorken med lufttorkat eller tar ur möbeltorrt virke ur ångtorken. Vi sågar ädelträ med liveedge i alla tänkbara dimensioner och har proppfullt med ek, mahogny, ask, alm, valnöt, fura i specialdimensoner.

Välkomna

Med Vänliga Hälsningar

Gitarrbyggare material

Du kanske vill läsa

Svensk Ek

Svensk Ek

Svensk Ek heter egentligen "Quercus Robur" eller "Quercus Petraea" beroende på vilken man syftar på. "robur" står för...

Sipo Mahogny

Sipo Mahogny

Sipo Mahogny går oftast under namnet Mahogny när vi pratar om den till vardags. Sipo växer över stora delar av...

Ek Europeisk

Ek Europeisk

Mars är sannerligen en lurig månad, ena dagen sitter vi allihop i skjortärmarna och lutar oss mot söderväggen där det...