Mahogny

Träslaget med många bra egenskaper

Vi säljer mahogny till båtbyggerier, snickerier samt fönster- och dörrtillverkning. Mahogny har på senare år blivit allt mer populär till inredningssnickerier och möbelsnickerier eftersom den är lättarbetad och blir, beroende på art och jordmån där den växer, vackert rödaktig i olika nyanser när den poleras. Mahogny har många bra egenskaper som gör att det är ett utmärkt träslag att arbeta med både till båtbyggeri, renovering och snickerier. Träslaget passar bra att använda både inomhus och utomhus beroende på vilken art man väljer.

Mahogny är lätt att limma, ytbehandla och bearbeta och kan med fördel ytbehandlas med såväl olja som lack. Mahogny är ett av de största träden i Afrika och kännetecknas av att den har en jämn röd ton. Mahogny finns i många olika dimensioner, längder och bredder.

Många av våra kunder köper mahognybrädor och mahognyplank till renovering och nybyggnation av olika projekt, bl. a mahognysnipor, folkbåtar och andra träbåtar. Vi har också kunder som använder mahognyvirke till köksinredning, trappor och andra inredningsdetaljer.

Välkommen med din förfrågan!

Är du intresserad av att köpa mahogny?

Mahogny har sedan väldigt länge varit ett populärt virke inom finsnickeri. Inte minst inom båtbyggarbranschen och möbelsnickeriet där ädelträslaget är attraktivt på grund av dess mångsidiga egenskaper. Kombinationen av att vara både ett hållbart virke och ett virke som är vackert att se på gör mahogny mycket eftertraktat.det finns flera arter som säljs och importeras till Sverige och är man ute efter att köpa mahogny, är utbudet stort.

Mahognys egenskaper

Eftersom trä är ett levande material, påverkas det av sin omgivning och förändras med tiden. Mahogny är ett slittåligt träslag som förändras relativt lite i fuktiga miljöer. Det är även orsaken till att det är så populärt virke hos båtbyggare. Som material är mahogny lättarbetat både maskinellt och manuellt. Det är vanligt att välja mahogny som virke för bland annat finsnickeri.. Även om mahogny är slitstarkt är det viktigt att veta hur man ska ta hand om träet för att det ska bli vackrare med åldern.